vrijdag 23 november 2012

Zelfzorgrecept bij social media moeheid

Veel mensen hoef je niets meer te vertellen over social media, sommigen zijn er ondertussen al behoorlijk  moe van geworden. Maar gelukkig zijn wij er niet alleen voor iedereen die nog veel willen leren over social media, maar ook voor degenen die het zat zijn om dagelijks snelle, korte en vooral ´leuke´ berichten de wereld in te  sturen om hun volgers te pleasen.  En willen we je helpen om alvast te trainen voor een vakantie in de middle of nowhere, zonder internetaansluiting of wifi-netwerk. 
We verwijzen daarom graag naar de culturele apotheek met een zelfzorgkuur die je helpt om in vier weken je gebruik van sociale media af te bouwen, zelfs zonder noemenswaardige afkickverschijnselen.

Week 1
Schaf een bundel met Zeer Korte Verhalen (ZKV’s) van A.L. Snijders aan, bijvoorbeeld Bordeaux met ijs (200 ZKV´s) of Vijf bijlen (335 ZKV´s), en houd deze onder handbereik. Zodra je op het punt staat om je Facebook-, Hyves- of Twitterpagina te bezoeken, pak dan deze bundel en lees eerst een ZKV. Je zult zien: in de loop van de week neemt je neiging om gebruik te maken van sociale media langzaam af. Grote kans dat je aan het eind van de week vaker een ZKV leest dan dat je berichten post.

Is de eerste week je goed bevallen? En wil je verder? Uitstekend, hier vind je de tips voor week 2, 3 en 4.
En voor degenen die een grotere dosis leesvoer nodig hebben om af te kicken, hieronder heb ik  per week nog een paar extra tips gezet.

Week 2

Week 3
Echte vrienden van Stine Jensen

Week 4
Blindgangers van Joke Hermsen

En dan zijn we alweer 4 weken verder. Tijd voor zelfzorgtips met 4 films tegen de kerststress. Niet genoeg? Hier vind je er nog veel meer.

En voor degenen die nog lang niet mediamoe zijn.... Deze week start de Week van de Mediawijsheid. Kijk in de agenda op onze website voor alle activiteiten en gratis workshops.

Geen opmerkingen: