vrijdag 10 mei 2013

Lars Kepler - Slaap

De nieuwe Kepler is uit. En het is weer net zo spannend als in de voorgaande delen. We hebben er op dit blog natuurlijk al vaker aandacht aan besteed (hier en hier), dus waarom dan toch weer opnieuw bij een nieuw deel?
Simpel. Dit zijn boeken die je zo direct bij de strot grijpen dat je niet anders kunt dan verder lezen. 'Slaap' is de vierde thriller met Joona Linna in de hoofdrol, van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril.
"Joona Linna wordt in Slaap geconfronteerd met zijn oudste vijand, de seriemoordenaar Jurek Walter. De man voor wie Linna alles wat hij liefhad moest achterlaten. Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig. Waar heeft deze doodgewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht? 
De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen."(Crimezone)
Opnieuw valt op dat er geschreven wordt in de tegenwoordige tijd: het voelt alsof je er als lezer echt bij bent, het samen meemaakt. De schrijvers zijn op de helft van het aantal voorgenomen boeken over Linna. Er komt dus nog genoeg om ons thrillerliefhebbers blij mee te maken...

Reserveer in onze catalogus

3 opmerkingen:

Astrid zei

Hé, het is nog geen juni joh, spaar je voorraad voor die maand van het spannende boek! :-)

Erwin zei

Maak je geen zorgen; nog genoeg over voor in huni! ;-)

Erwin zei

juni...