zaterdag 3 augustus 2013

Voor jou - Jojo Moyes

Zin in een feel good boek? Ben je  fan van  Intouchables en Mar adentro? Dan MOET je Voor jou van Jojo Moyes  lezen. Ik had nog nooit van haar gehoord en ze blijkt  nota bene tot twee keer toe de Romantic Novelists’ Association Book of the Year Award gewonnen te hebben. Niet dat mij dat ook maar iets zegt overigens. Maar met Voor jou bereikte ze een ongekend succes over de hele wereld, met hoge noteringen in de bestsellerlijsten en enthousiaste lezersreacties.  Een verfilming lijkt voor de hand te liggen.

Van de achterflap
Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Ik moest ooontzettend mijn best doen om niet stiekem gauw even achterin te kijken hoe het afliep. Wat een verrukkelijk spannend en humoristisch boek is dit. Een aanrader dus!

Geen opmerkingen: