donderdag 19 september 2019

De geluksarmband van Arthur Pepper

De Engelse Arthur Pepper heeft een jaar geleden zijn vrouw verloren. En daarmee het doel in zijn leven. Precies een jaar na haar dood besluit hij haar kleren en schoenen op te ruimen. Hij vindt een verstopte bedelarmband die hij nog nooit heeft gezien. Geïntrigeerd, maar ook bang voor wat hij zal vinden, gaat hij op zoek naar informatie over het verleden van zijn vrouw.

Op één van de bedeltjes vindt hij een telefoonnummer. In een opwelling belt hij het nummer en krijgt iemand te spreken die zijn vrouw heeft gekend. Zo begint de zoektocht van Arthur die hem onder andere naar Londen, Parijs en India voert. Langzaam kruipt hij uit zijn schulp, maar hij komt er ook achter dat het leven van zijn vrouw voordat ze hem leerde kennen, niet zo eenvoudig was zoals hij altijd dacht.

Het is een lief verhaal. Arthur is een sympathieke man en je leeft met hem mee bij de rouw om zijn geliefde vrouw. Maar ook bij zijn worsteling om het verleden te begrijpen en los te laten. En zijn pogingen om zijn gezin bij elkaar te houden. Zijn zoektocht leidt hem langs allerlei bijzondere plekken en mensen. Zijn ontmoeting met een tijgerhoudende excentriekeling vond ik bijvoorbeeld erg grappig. Het is een opbeurend boek met leuke personages én een goed lopend verhaal.

Reserveer het boek in de Bibliotheek

Geen opmerkingen: