donderdag 13 augustus 2020

De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde

Jan Terlouw kennen we van zijn populaire jeugdboeken. Samen met zijn dochter Sanne schreef hij een detectiveserie. Hun nieuwste roman, De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde is geen detective, maar het is wel spannend! Louis van Roosgaarde wordt binnenkort 90 en zijn kleinzoon Roberto organiseert een groot feest voor hem op landgoed De Roosgaarde.

Terwijl hij zijn familie voor het feest bij elkaar probeert te krijgen, ontdekt hij steeds meer geheimen. Welke geheimen zijn er altijd verzwegen? Wie zijn die onbekende familieleden die zich ineens melden? En is die oude Louis van Roosgaarde wel zo integer als hij altijd deed voorkomen?

Het is een heerlijk luchtige pageturner die naar het einde toe de spanning opbouwt. Met elk familielid is wel wat aan de hand. Ook het feest ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Louis van Roosgaarde speelt een belangrijke rol. Daar is iets gebeurd wat een schaduw geworpen heeft over de oudere leden van de familie. Jan en Sanne Terlouw schrijven het allemaal mooi naar elkaar toe.

Elk personage heeft wel iets interessants. En dat zijn er veel, die personages! Het boek switcht voortdurend tussen de personages, die allemaal deel uitmaken van de familie. Maar ook dat is goed gedaan, je raakt nooit de draad kwijt van wie nou wie ook al weer is.

Reserveer dit boek in de Bibliotheek

Geen opmerkingen: