woensdag 9 december 2020

Van oerknal tot robot

Alles heeft een begin, zelfs jij. Wat was het begin van het heelal, dinosaurussen, de school, geld, sport? Lees wat het begin was van 39 onderwerpen in dit vlot geschreven, leerzame en interessante boek, met ook grappige tekst en illustraties. Voor kids van 9-12 jaar.

Het begint met het heelal en eindigt via onder andere het zonnestelsel, reptielen, steen (wist je dat de zandkorrels in de zandbak en op het strand eigenlijk van steen zijn, ooit begonnen als rots in de bergen? ) Nederland, elektriciteit en het eindigt met de robot. 

Soms met moeilijke woorden, zoals ozonlaag, fotosynthese, mummies. Die woorden worden wel uitgelegd, en je kunt ze nog weer opzoeken in een duidelijk register. Wil je bijvoorbeeld nog eens nalezen wat ook al weer een moederkoek is, dan zie je dat in het register op de bladzijden 64-65, in het hoofdstuk ‘Het begin van jou’.

En wist je dat je voor de helft uit water bestaat? Weet je hoeveel je weegt? Deel dat gewicht door twee: zoveel liter water zit er in je lijf. Minstens.

Hermien Bosman

Reserveer Van oerknal tot robot in onze catalogus.

Geen opmerkingen: