dinsdag 11 mei 2021

Het bamboemeisje - een prachtig geïllustreerd sprookje

Een oude bamboesnijder vindt een heel klein meisje tussen het bamboe. Hij en zijn vrouw kunnen hun geluk niet op en zorgen voor haar alsof ze hun eigen kind is. Maar als Jie oud genoeg is om te trouwen, wil ze haar ouders niet verlaten. Voor iedere man die om haar hand komt vragen bedenkt ze daarom een opdracht die onmogelijk te volbrengen is. Totdat er een jongen komt op wie Jie verliefd wordt. Hoe kan ze nu kiezen tussen hem en haar ouders? 

Auteur Edward van de Vendel baseerde het verhaal op een oud Japans sprookje. Maar wat Het bamboemeisje echt de moeite waard maakt, zijn de prachtige illustraties van Mattias de Leeuw. 

De Leeuw liet zich inspireren door oude Japanse prenten en kalligrafie. Elke bladzijde is even kleurrijk als dromerig. En dat past heel goed bij het sprookje dat verteld wordt. Het bamboemeisje Jie bedenkt de ene na de andere moeilijke opdracht voor de mannen die naar haar hand komen dingen. Maar wie is die eenvoudige jongen die als eerste haar hart een slagje laat overslaan? En dan is er nog het mysterieuze meisje op de maan. Wat is haar rol in het verhaal?

De mooie illustraties en het charmante verhaal vormen één prachtig geheel om even in weg te dromen. Voor kinderen én volwassenen vanaf ca. 10 jaar. 

Reserveer Het bamboemeisje in de Bibliotheek

Geen opmerkingen: