maandag 10 januari 2022

Ontploffingsgevaar - Wendy Eerland

 

Ontploffingsgevaar van Wendy Eerland viel mij op, omdat de schrijfster een Oldenzaalse is. Wendy Eerland zou enige tijd geleden spreken in bibliotheek Oldenzaal. Het beloofde een inspirerende avond te worden, aansluitend bij het thema van de bibliotheek van dat moment: Dromen. Ze zou spreken over hoe ze haar droom (het schrijven van een boek) waarmaakte. Door coronamaatregelen ging deze avond helaas niet door. Mocht het er over enige tijd van komen dat Wendy Eerland in de bibliotheek een lezing kan houden, dan heb ik in ieder geval haar boek gelezen.Wat een debuut! Om maar gelijk te verklappen wat ik ervan vond: vergelijkbaar met Loes den Hollander. Hopelijk ziet Wendy dit als een compliment. 
Hoe kom je erop om als taartenbakster een spannend boek te schrijven? Ik lees op de achterkant van het het boek dat Wendy Eerland graag detectives kijkt en dat ze officieel journaliste is. Dat die combinatie tot dit boek kan leiden, is voor mij een verrassing. 

Graag lees ik spannende boeken en daar zijn er veel van. Toch was dit boek weer net even anders. Dat de hoofdrolspeelster een bijzondere vrouw is, dat wordt snel duidelijk. Echter hoe bijzonder, dat wordt pas halverwege duidelijk. Waar de jaloerse vrouw toe in staat is, is bizar te noemen. Mijn mond viel regelmatig open van verbazing, tijdens het lezen. 

Een heerlijk boek voor wie graag leest over jaloezie en zich wil verbazen over waar iemand toe in staat is uit jaloezie. Dat je valt voor een charmeur is pech hebben voor iemand met deze eigenschap. 

Zoals ik al schreef vergelijkbaar met Loes den Hollander. Ook voor fans van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn is het boek een aanrader. Ik ben benieuwd naar het tweede boek van Wendy Eerland: De Zelfpers. 

Reserveer Ontploffingsgevaar nu. 

Geen opmerkingen: