donderdag 13 januari 2022

Rood, wit en koningsblauw

Dit keer een romantisch verhaal en wel van Casey McQuiston. Het gaat over de zoon van de eerste vrouwelijke Amerikaanse president die een liefdesrelatie krijgt met de Engelse prins Henry. Maar de buitenwereld mag hier geen lucht van krijgen, want dan zijn de poppen aan het dansen. Henry moet immers zorgen voor erfgenamen en de Amerikaanse president wil herkozen worden.  

Het is een fijn liefdesverhaal met humor om bij weg te zwijmelen. Maar toch ook met een extra boodschap over de beperkingen die een leven in de spotlights met zich meebrengt. En de vooroordelen en verwachtingen waar leden van prominente families mee te maken krijgen én die ze zichzelf opleggen.

Over hun levens en problemen wordt vaak schamper gepraat. Ze hebben immers alles wat hun hartje begeert en meer. De mooiste huizen, veel geld, een jetsetleven. Maar ik denk dan toch ook vaak: het zijn ook maar gewoon mensen. Die bovendien leven in een gouden kooi onder het veroordelend oog van de wereld. Zij hebben ook hun onzekerheden, zitten ook vast in tradities en denkpatronen. Het is allemaal niet zo zwart-wit en dat is toch iets wat ik ook weer meeneem uit dit boek. 

Reserveer het boek hier in jouw Bibliotheek. Ook beschikbaar als e-book en luisterboek

Geen opmerkingen: