woensdag 13 april 2022

De mooiste liefdeszin van Nederland

De mooiste liefdeszin van Nederland is geschreven door Arthur Japin. De zin komt uit de roman Een schitterend gebrek: 'Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was'. 

Genodigden van het Boekenbal, waarmee de Boekenweek werd afgetrapt, konden hun mooiste zin over de liefde uit de Nederlandse literatuur inleveren. Daarmee is een top 10 gemaakt, waaruit het Nederlandse publiek mocht kiezen. Arthur Japin won met grote voorsprong.

Andere kanshebbers waren onder meer Anne Frank, Herman Gorter en Connie Palmen. Ook Vlaamse acteurs kwamen aan bod, zoals Griet Op de Beeck en Hugo Claus. 

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzekerheden en twijfels openbaart zich  en om woorden te geven aan die emoties, wenden we ons telkens weer tot de dichters en schrijvers. Zij geven woorden aan de liefde, in al haar schoonheid en complexiteit. De top 10 mooiste liefdeszinnen zijn daar een mooi voorbeeld van. Geen opmerkingen: