donderdag 7 april 2022

Anomalie - Hervé Le Tellier

Wat een fijn boek was dit, Anomalie van de Franse auteur Hervé Le Tellier. Het is een prijswinnende literaire roman, een internationale bestseller waar je in Nederland nog niet zoveel over hoort. Maar als je van een spannend verhaal houdt, dan kan ik deze aanraden. 

Een vliegtuig op weg van Parijs naar New York komt terecht in een monsterstorm. Het vliegtuig landt uiteindelijk veilig op JFK, maar blijkt 100 dagen eerder ook al geland. Precies hetzelfde vliegtuig, met precies dezelfde passagiers. Wat betekent dat er van alle passagiers nu twee op de aardbol rondlopen... 

Dat is natuurlijk al een superinteressant uitgangspunt. Want wat doe je als je uit het vliegtuig stapt en blijkt dat een ander jouw leven 100 dagen lang 'doorgeleefd' heeft. Dat er nu twéé van jou zijn, met - tot de bewuste vlucht - dezelfde herinneringen en ervaringen. Het boek volgt een aantal van de passagiers. Zo is er de architect André en zijn minnares Lucie, de huurmoordenaar Blake, de Nigeriaanse zanger Slimboy en de Franse schrijver Victor Miesel. 

Elk hoofdstuk heeft één van de passagiers in de hoofdrol. En het leuke is dat Le Tellier zijn schrijfstijl aanpast op deze hoofdpersoon. Het verhaal van de huurmoordenaar leest als een thriller, een ander hoofdstuk als een filmdialoog, een derde als een psychologische roman. Zo gaat hij van genre naar genre, terwijl het ingenieuze verhaal zich ontvouwt. Leuk!

Reserveer Anomalie in de Bibliotheek

Geen opmerkingen: