maandag 4 april 2022

Toevluchtsoord - In de wereld van topthrillers een klasse apart

 

Ze zegt te zijn ontsnapt van een eiland. Maar niemand heeft ooit van dat eiland gehoord. In Toevluchtsoord schrijft Jérôme Loubry een verhaal dat zorgt voor een thriller zoals ik het nooit las. Ik vroeg mij halverwege af of ik per ongeluk een science fiction boek koos of wellicht een griezelverhaal. Het boek is spooky en brengt je wel vier keer op het verkeerde been. 

Om te kijken hoe alles nu achteraf zat wil ik het zeker nog eens lezen, iets dat ik nog nooit eerder deed; een boek herlezen. 

Lees je graag thrillers en weet je zo langzamerhand wel hoe het afloopt, omdat je  veel verschillende plots las? Lees dan Toevluchtsoort. Het is boek is anders, aan het einde weet je pas of je dat wat vond.

Toevluchtsoord gaat voornamelijk over Sandrine en haar oma. Het lezen van heden en verleden zorgt voor nieuwsgierigheid. De journaliste reist naar een eiland, omdat haar oma is overleden en iets voor haar heeft achtergelaten. 

Haar oma heeft bijna haar hele leven op dit eiland gewoond. Een eiland dat grijs is en koud. De bewoners dragen een vreselijk geheim met zich mee. Doordat je ook leest over wat Sandrine's oma destijds meemaakte wil je het boek niet meer neerleggen. 

Inspecteur Damien Bouchard onderzoekt, waarom een jonge vrouw is aangetroffen op het strand. Ze is zwaar getraumatiseerd en zit onder het bloed. 

De vrouw heeft een vreselijke ontdekking gedaan op een eiland. Het probleem is, dat niemand van het eiland heeft gehoord. Er bestaat maar één persoon uit haar hele verhaal. 

Heel veel meer kan ik echt niet vertellen, want dat zorgt er al snel voor dat je het boek niet meer zo apart en doodeng vindt als ik. Een pageturner en als je na een tijdje denkt, waar gaat dit heen? lees dan vooral door!

Reserveer Toevluchtsoord nu in onze catalogus 

Geen opmerkingen: