maandag 8 augustus 2022

Die nacht verdween ze - Lisa Jewell 2022

 

Bijna alle bibliotheken hebben wel een hoekje, tafel of kast met de nieuwe aanwinsten, de vers van de pers boeken, de toppertjes van nu. Juist die boeken zijn natuurlijk snel weg en als ik er toch eentje kan bemachtigen vind ik dat serieus een cadeautje. Dit keer was mijn cadeautje: Die nacht verdween ze

De boeken van Lisa Jewell zijn populair onder de lezers van spannende boeken, toch was dit mijn eerste boek van haar. Het is een dik boek voor mijn doen, maar het lezen ging mij prima af. Geen moment maakte het uit dat ik nog veel bladzijden te gaan had, het zorgde er juist voor dat ik dacht dat er meer achter de case zat dan ik in eerste instantie dacht. 


Kim is al jong oma geworden en zorgt noodgedwongen voor haar jonge kleinzoon. Dit is nodig omdat de moeder van de baby op een nacht verdween. Ze ging op stap met haar vriend Zach en kwam nooit meer thuis. 

Zo op het oog een kort gegeven, dat eventueel met een kort verklaring opgelost kan worden. Dat was juist zo mooi aan de dikte van het boek. Hier moest wel veel aan vooraf gegaan zijn, of nog bijkomen. 

Het boek is bijzonder geschreven, je krijgt de cold case voor je en leest hoe de familie en anderen omgaan met de vermissing van het stel. Daarnaast lees je ook hoe het een jaar later gaat met iedereen. In het jaar na de verdwijning is daar een dame die zich, doordat ze iets vindt dat met de vermissing te maken heeft, vastbijt in de zaak. 

Het is echt zonde om meer te vertellen maar ik kan je garanderen dat je verder moet lezen, omdat de ontknoping steeds nabij lijkt en dan toch weer niet. Het is verrassend dat mensen een ander leven leiden dan ze daadwerkelijk willen. Dit is een typische psychologische thriller waarin alle karakters uitvoerig aan bod komen. 

Misschien is het niet altijd handig om uit te spreken dat je de toekomst graag anders zou zien en zonder bepaalde mensen wil verder wilt leven...

Reserveer Die nacht verdween ze in onze catalogus 




Geen opmerkingen: