woensdag 6 mei 2009

Gevarenzone

Afgelopen week was ik op vakantie en er niets zo fijn tijdens je vakantie als helemaal kunnen wegduiken in een boek, vooral als het ook nog mooi weer is en er verder helemaal niets hoeft. Gelukkig had ik zo'n boek: Gevarenzone van Sophie Hannah.

Gevarenzone valt onder het populaire genre van literaire thriller. Persoonlijk houd ik niet zo van dit soort naamkaartjes, want voor je het weet is vanalles en nog wat een literaire thriller. Literair zou ik het boek van Hannah niet willen noemen, maar een thriller is het zeker wel. En wat is er mis met een goede spannende thriller?

Gevarenzone zit knap in elkaar. Steeds wordt er een stukje van de sluier opgelicht, beschreven vanuit twee perspectieven. Het eerste perspectief is dat van de hoofdpersoon Naomi Jenkins die haar verhaal vertelt aan Robert. Robert is de (getrouwde) minnaar van Naomi en wordt vermist. Het tweede perspectief is dat van de politie-inspecteur Charlie (van Charlotte) Zailer. Charlie is belast met het onderzoek naar deze vermissing, maar dit onderzoek start niet op de gebruikelijke manier. Langzaam maar zeker komen feiten aan het licht die steeds meer wijzen op het werk van een psychopaat...

Volgens The Guardian zijn de plots van Sophie Hannah briljant. Zeker, het verhaal is ongelooflijk spannend en de plot is goed, maar voor mij had er nét iets minder verwevenheid in mogen zitten met het persoonlijke leven van Charlie. Een klein minpuntje, wat mij betreft, maar het blijft een aanrader!

Wil je een paar recensies lezen van dit boek kijk dan eens bij crimezone!

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: