woensdag 20 mei 2009

Het Abessijner bewijs

Dit is zo'n titel die ik altijd even aanklik om er iets meer over te weten komen. Met Het Abessijner bewijs van Jenny White blijf ik bij de detectives. Net als mijn collega blogschrijver Peter probeer ik graag af en toe iets nieuws uit. En net als Fandorin speelt dit boek zich af eind 19e eeuw. Ik vind de combinatie historie en detective een spannende. Aan de ene kant het tijdsbeeld dat wordt neergezet, aan de andere kant een spannend verhaal dat je in de greep houdt.

Het Abessijner bewijs speelt zich af in het Istanbul van 1887 waar de magistraat Kamil Pasja de roof op waardevolle kunstschatten uit kerken en moskeeën onderzoekt. Tussen deze waardevolle voorwerpen bevindt zich een ogenschijnlijk minder waardevol reliek, maar al snel blijkt dat de prijs ervan meer dan één moord waard is.

Naast de beschrijving van de Turkse samenleving eind 19e eeuw in Istanbul krijgt het verhaal extra kleur door de bijzondere rituelen van een religieuze sekte die afstamt van de Abessijner slaven.
Het Abessijner bewijs is, na 'Het zegel van de sultan, de tweede thriller van Jenny White met Kamil Pasja in de hoofdrol.

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: