woensdag 6 oktober 2010

2012

De Azteken wisten het al: in 2012 vergaat de wereld. Dit gegeven inspireerde Roland Emmerich tot het makern van de film 2012.  Een interessant gegeven natuurlijk dus laten we maar eens gaan kijken. Jammer dat hij niet wat meer vertelt over die achtergrond van de Azteken.

En tja, echt alle clichés hebben we langs zien gaan. Kijk ik ben een enorme huilebalk bij films, wat binnen ons gezin altijd de nodige hilariteit oplevert. Ook bij het kijken van deze film werd me regelmatig gevraagd of ik moest huilen, maar echt, dit was te erg, te dik erboven op en dan moet zelfs ik niet meer huilen.
We moesten niet zeuren vond onze jongste. Het ging tenslotte vooral om de special effects en vooruit, die hebben we gezien. Geweldig vuurwerk, machtig mooie scheuren in brede asfaltwegen, fraai ineen stortende gebouwen en daar tussendoor onze held die telkens net aan al die ellendige ontsnapt. O ja, en niet te vergeten een happy end!?

Eerlijk is eerlijk, het is niet mijn ding, maar voor wie van dit genre (rampenfilm) houdt zeker goed voor ruim twee  uur kijkplezier.

Geen opmerkingen: