vrijdag 8 oktober 2010

Matt Harlan in Hengelo

Ik had dit album al eens eerder willen bespreken (want het is er weer eentje voor op mijn jaarlijstje), maar ik heb nog even gewacht op het juiste moment: aanstaande maandag treedt Matt Harlan onder de noemer 'Popeye Presents' op in Café De Cactus hier in Hengelo! Ik kijk er naar uit (en dat ik als support-act de avond mag openen speelt daarbij natuurlijk ook een rol).
Zijn eerder dit jaar uitgebrachte plaat 'Tips & Compliments' is een americana-juweeltje. De uit Houston, Texas afkomstige singer-songwriter laat horen dat hij in staat is om mooie persoonlijke verhaaltjes op muziek te zetten: subtiel en pakkend. De cd werd door vele recensenten bejubeld:
Opvallend aan Tips & Compliments is dat Harlan op het album niet de typerende gruizige Texaanse loner uithangt, maar meer een singer-songwriter is die warmte en sensitiviteit uitstraalt – Harlans idioom is dan ook meer de warmbloedige countrysoul met zijn rinkelende akoestische gitaren en rollende orgel. Hoe het ook zij – stoer Texaans of broeierig in Southern-style – wat vooral belangrijk is, is dat Matt Harlan werkelijk prachtige liedjes voor het voetlicht brengt, die melodieus zijn en rijk zijn ingevuld met banjo, mandoline, pedal steel, Hammond en geweldig klinkende akoestische en elektrische gitaren. Op Tips & Compliments is een groot talent aan het werk dat moeiteloos kan wedijveren met de huidige generatie singer-songwriters. Schitterende plaat.
Het concert in Hengelo is het laatste optreden in Nederland; de afgelopen week stond hij op diverse podia in het land en was hij op de radio te beluisteren (o.a. op Radio Rijnmond). Grijp dus de laatste kans om deze man aan het werk te zien!

Follow me on Spotify

Reserveer in onze catalogus

1 opmerking:

katje zei

wij zijn dr bij maandagavond, dankzij reclame van johan, die matt harlan zelfs beter vindt dan boris mccutcheon. ben heel benieuwd.