zaterdag 16 oktober 2010

De grote zaal - Jacoba van Velde

Gaat u het gratis boek De grote zaal van Jacoba van Velde ophalen bij Bibliotheek Hengelo? Vanaf 22 oktober kunnen alle leden van de bibliotheek dit boek gratis boek ophalen.
Tijdens mijn vakantie heb ik De grote zaal gelezen, het boek dat dit jaar centraal staat in de campagne Nederland Leest. Eerlijk gezegd kende ik dit boekje niet en was ik ook niet meteen enthousiast over de keuze van dit boekje voor NL. Het thema sprak mij niet meteen aan, ook al omdat het nog een ver-van-mijn-bed-show is. Maar toen ik eenmaal begonnen was, was ik verkocht. Het boekje is schrijnend en realistisch. En geschreven in een mooie sobere stijl, waarin afwisselend de moeder en de dochter aan het woord zijn.

Dus ....komt allen De grote zaal ophalen, maar nog belangrijker…..ga het ook daadwerkelijk lezen en zet het boekje niet ongelezen in de boekenkast!
Meepraten over dit boekje kan op donderdag 4 november want dan komt Yvonne Kroonenberg naar Hengelo om in Kulturhus Hasselo te vertellen over haar favoriete boek, dat toevallig ook De grote zaal blijkt te zijn.

Op de slotavond, 18 november, gaat Mary Michon in Bibliotheek Hengelo in gesprek over dit boekje. De avond staat onder leiding van Henk Nijhof van de Stichting Debat Hengelo. Toegang is gratis.

Reserveer De grote zaal hier in onze catalogus

1 opmerking:

Annemarie zei

Hoi Diane,
Ja, ik raad ook iedereen aan dit boek te lezen. Het is zo mooi! Ik heb een oude pocket Salamander uit de jaren 50 met vergeelde, losse bladzijden gelezen. Het verbaasde mij dat Jacoba van Velde bijna zestig jaar geleden al in zo’n vlotte stijl schreef. Het is met recht een juweeltje! Goede keuze van de CPNB! Ik ga het nogmaals lezen maar nu als fris cadeautje van de bibliotheek.