donderdag 14 oktober 2010

Land van Dromen - Vidar Sundstøl

Hebt u ook zo genoten van de Millenium-trilogie van Stieg Larsson?
Dan kan ik u verrassen met opnieuw een Scandinavische  literaire thriller trilogie: de Minnesota-trilogie van Vidar Sundstøl,  waarvan afgelopen zomer het eerste deel is verschenen, genaamd 'Land van Dromen'.
In tegenstelling tot de boeken van Stieg Larsson speelt deze serie zich af in de Amerikaanse staat Minnesota, maar er is veel verwantschap met Scandinavië. Al was het alleen maar omdat de hoofdpersoon, politieagent Lance Hensen, de roots heeft liggen in Noorwegen. Dit geldt ook voor veel van de karakters die in dit eerste deel ten tonele worden gevoerd. Hun roots lopen als een rode draad door het boek.

In “Land van dromen” stuit Lance Hensen op een lijk in een bos, een zeldzaamheid in deze regio. Even verderop treft hij een naakte jonge man aan, onder het bloed en compleet van de wereld. Dit is het begin van dit prachtige, intens sfeervolle boek.
Minnesota, met zoveel mystiek omgeven, trekt je mee en is een prachtig decor voor dit boek en de komende delen.
Deze goed geconstrueerde thriller heb ik in één ruk uitgelezen en ben zeer benieuwd naar de volgende delen.
Het wachten duurt nu al te lang!

p.s. Lees ik deze week dat er alweer een spannende serie boeken van Scandinavische makelij uitgekomen is: de serie Q van de auteur Jussi Adler-Olsen. De eerste twee delen zijn reeds verschenen, nl. “De vrouw in de kooi” en de “Fazantenmoordenaars”.
Ik kan dus nog even vooruit…

Linda

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: