vrijdag 22 oktober 2010

Stevie Ann in Hengelo

Bijna te mooi om waar te zijn: alweer kan ik een muziek-tip geven waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om de artiest in kwestie live mee te maken. Morgen staat Stevie Ann in Metropool in Hengelo. Ze trekt op dit moment met haar 'Light Up-clubtour' door Nederland.
'Light Up' is het derde album van Stevie Ann. Eerder verschenen 'Away From Here' in 2005 en 'Closer To The Heart' in 2007. Voor de opname van haar nieuwe album ging Stevie Ann naar Los Angeles waar ze samenwerkte met de Amerikaanse producer Mitchell Froom, die eerder in de studio zat met Crowded House, Randy Newman en Sheryl Crow.
“De opnameperiode met Mitchel Froom was fantastisch”, zo zegt Stevie Ann. “Het was een geweldige ervaring om met hem te mogen samenwerken en ik heb veel van hem geleerd. Ik was helemaal op mijn gemak in de studio en dat hoor je als je naar de liedjes op het album luistert.”
Net zoals de voorgangers is dit een lekkere roots-pop-plaat van eigen bodem. Mooie liedjes die wat mij betreft geen moment gaan vervelen. Het blijft een aangename stem om naar te luisteren. Muzikaal zit het ook wel goed op deze plaat: fraaie arrangementen, niks te veel. Kortom: het beluisteren waard, thuis én in de lokale poptempel!

Follow me on Spotify

Geen opmerkingen: