maandag 14 april 2014

The blood and ice cream trilogy

Drie films in één box over zombies, aliens en seriemoordenaars? En dan hilarisch? Het bestaat! The blood and ice cream trilogy zijn drie briljante zwarte komedies van regisseur Edgar Wright met het vaste acteurs koppel Simon Pegg en Nick Frost.

De films hebben een unieke combinatie van subtiele en botte Britse humor, absurde situaties en stevige actie. De titel The blood and ice cream trilogy heeft zijn oorsprong in het feit dat in elke film een scene met een Cornetto ijsje terugkomt en veel bloed. Heel veel bloed.

Shaun of the dead uit 2004 is de eerste film uit de trilogy. De titel is een hommage aan Dawn of the dead, een klassieker in het genre van de zombiefilms. De jonge Londenaar Shaun heeft veel aan zijn hoofd: relatieproblemen met zijn vriendin en hij zit opgescheept met zijn lozer vriend Ed. Ondertussen wordt de saaie buitenwijk getroffen door een zombie-plaag en veranderen vrienden en buren in hersenetende monsters. Het duurt even voordat Shaun dit door heeft en dan gaat hij een episch gevecht aan om zijn moeder en vriendin te redden.

De volgende fantastische film is Hot Fuzz uit 2007. Een overijverig modelagent uit London wordt door zijn superieuren gedwongen overgeplaatst naar een slaperig dorpje op het Engelse platteland. Als daar een reeks van brute moorden worden gepleegd gaat hij die samen met zijn lokale onhandige collega proberen op te lossen. Dit ontaard (natuurlijk) in een orgie van geweld.

De laatste film in de trilogy is The world`s end uit 2013. Een groep oude vrienden komt bij elkaar om een kroegentocht af te maken die ze twintig jaar geleden zijn begonnen. Er is veel oud zeer en onderlinge spanningen maar die worden snel vergeten. Want ze hebben niet alleen de uitdaging om zich langs twaalf pubs te drinken: ze moeten ook nog even de wereld redden van overheersing door aliens. Dus heb je zin in absurde komische horror van een hoog niveau? Dan zijn dit films voor jou!Reserveer The blood en ice cream trilogy in onze catalogus.       

Geen opmerkingen: