maandag 21 april 2014

Handboek voor een gezond en gelukkig leven

Voordat je denkt 'weer zo'n zelfhulpboek met een snelle weg naar succes', dit is geen echt handboek hoor. Dit is eigenlijk een kookboek. Maar ook dat niet helemaal. Ik blogde eerder al over een Ayurvedisch kookboek, en dit is weer een hele mooie en toegankelijke aanvulling op die basiskennis. Het is een uitgave van happinez en dat zie je er ook wel aan af. Kleurig vormgegeven, een hoog hebben-gehalte!
De volledige titel maakt elke verdere toelichting eigenlijk overbodig. Ayurveda; Handboek voor een gezond en gelukkig leven : de oorsprong, de recepten, de filosofie.Een leerzame aanvulling op het vorige kookboek vind ik het hoofdstuk over leven in harmonie met de natuur. We hebben namelijk door onze manier van leven en werken het hele jaar door een vrij constant ritme aangeleerd. Maar volgens de Ayurveda betekent in balans leven dat je ook leeft in balans met de natuurlijke cycli van de seizoenen en van dag en nacht. Want als de natuur verandert, verandert je lichaam mee. En elk Ayurvedische type heeft zo z'n lichamelijke voorkeur voor bepaalde dagdelen en seizoenen. Wat maakt dat er eigenlijk nooit een 'constante' is. Oh ja, en natuurlijk is het beter om datgene te eten wat op dat moment in het jaar (van oorsprong!) door de natuur wordt aangeboden. In onze huidige altijd-alles-kunnen-kopen maatschappij zijn we dat een beetje uit het oog verloren. En dat is jammer.

Ons spreekwoordelijke 'terug naar de natuur' gaat dus om meer dan regelmatig een flinke boswandeling maken. Wat we eten, hoe en wanneer hoort daar ook bij. En dit handboek brengt je weer even in contact met die oorsprong.

Reserveer in onze catalogus.


Geen opmerkingen: