vrijdag 18 april 2014

Met korting naar het Heartland Festival op 2 mei!

Ok! Waar jullie vanavond naartoe moeten heb ik al laten weten... Nu een nieuwe tip voor vrijdag 2 mei: Heartland in Metropool! Dat gaat een feestje worden voor rootsliefhebbers, bluesfans en country-adepten... En laat ik er daar nou zelf eentje van zijn... Wat een line-up: The Band of Heathens, Israel Nash Gripka, Eli Paperboy Reed, en nog veel meer moois! Mét platenmarkt en kapper. Wat wil je nog meer? Korting? Ook dat kan geregeld worden...
Want ook voor deze fantastische avond koop je als lid van Bibliotheek Hengelo bij ons een kaartje met korting: dat kost je dus maar €17,- in plaats van €22,50 (en dat was al niet veel voor zo'n vol programma).

Een tipje van de sluier als het om een paar van mijn favorieten gaat:
The Band Of Heathens kwam al meer dan eens in mijn jaarlijstje voor en ik heb ze vaak live opgezocht.
Maar nu voor de eerste keer op een wel heel aantrekkelijke reisafstand! Heerlijke rootsmuziek, die je doet denken aan Little Feat, The Band, en (zeker op het laatste album 'Sunday Morning Record') ook aan de Beach Boys en The Beatles...
"Liedjesschrijvers Gordi Quist (zang, gitaar, mondharmonica) en Ed Juiri (zang, gitaar, mondharmonica) moesten het nu doen zonder drummer John Chipman en oprichters Colin Brooks en Seth Whitney. Maar met Trevor Nealon (keyboard) en drummer Richard Millsap namen ze genoeg materiaal op een dubbelalbum. Na een weloverwogen keuze zijn 11 ijzersterke nummers samengebracht op deze CD. Geschreven tijdens een periode van woede, pijn, verdriet of vreugde na het vertrek van de drie kernleden. Op een album, waarvan het rustige karakter mooi is verwoord in de titel overheersen nu de akoestische gitaren met een stortvloed aan vocale meerstemmigheid. Fijne muziek, die refereert aan elementen uit het country, folk en popgenre, waar je een echt ‘zondagochtendgevoel' bij krijgt. Via "Since I'’ve Been Home" (geïnspireerd door McCartney’s Blackbird) en de aanstekelijke energie van "Shake The Foundation" word je vervolgens met een flinke zwieper de jaren zeventig ingekatapulteerd." (Altcountryforum.nl)

Eli Paperboy Reed zal ongetwijfeld zorgen voor een soulvolle avond:
"Ook op Come And Get It haalt Reed de mosterd bij oude soul, blues, rhythm & blues en Motown. Het geluid van zijn door blazers gedomineerde band is nog altijd moddervet, zijn songs nog altijd bijzonder aanstekelijk, maar de geweldige stem van Eli “Paperboy” Reed blijft zijn sterkste wapen. Met bijna speels gemak vertolkt Eli “Paperboy” Reed op Come And Get It de ene na de andere potentiële soulklassieker. Reed maakt muziek waardoor je je onmiddellijk beter gaat voelen. Het is zonnige en warmbloedige muziek die aanvoelt als een warme lentezon. Net als zijn voorganger is Come And Get It zo aanstekelijk en aangenaam dat je bijna zou vergeten wat een ongelooflijk knappe plaat dit weer is. Eli “Paperboy” Reed heeft het em weer geflikt." (krentenuitdepop)


En dat zijn nog maar 2 bands van de vele die op deze avond voorbij komen. Ik heb er in ieder geval nu al zin in! We zien elkaar ongetwijfeld in onze lokale poptempel... Welkom in Hengelo, welcome to the Heartland!

Follow me on Spotify

Geen opmerkingen: