maandag 7 april 2014

Joséphine

Help, vandaag weer een bieblog schrijven! En ik heb even geen boek gelezen of film gezien om iets over te vertellen. Wat nu? Creatief zijn, Scribbles, je kunt het.

Tja, en dan wordt het stoute meisje in mij wakker. Want ik heb dan misschien zelf geen titel paraat, ik maak op dit moment wel van dichtbij mee dat iemand verslonden wordt door een boek. En dat is ook al genoeg om er iets over te kunnen schrijven. Wie namelijk Joséphine van Kate Williams leest, is óf niet uit het boek te krijgen óf er gepassioneerd over aan het vertellen.

Ik weet dus inmiddels alles over Joséphine, die 'grote liefde van de kleine generaal' Napoleon Bonaparte. Ik weet van haar Creoolse afkomst. Haar hang naar rijkdom en heel veel jurken. Haar minnaars en intriges. Haar huwelijk en bewondering. De spraakmakende eigen kroning tot keizer en keizerin. Haar kinderloosheid, die er uiteindelijk voor zorgt dat Napoleon haar dumpt. En natuurlijk alle fascinerende feiten uit die periode van onze geschiedenis. Want dat was me nogal een tijd.

Geloof me, dit is een historische biografie die leest als een roman. En dit is een hele prestatie. Met als bijkomend voordeel dat de hele omgeving kan meegenieten. Twee voor de prijs van één, zeg maar. Lijkt me een goede deal!

Reserveer in onze catalogus.

Geen opmerkingen: