maandag 12 januari 2015

About time

Stel dat je terug kunt in de tijd net voor een specifiek moment in je leven waarin je een stomme keuze maakte of een enorme flater beging. Om dan juist wél de goede keuze maken en juist niet die blunder te begaan. Dit is iets waar bijna iedereen wel eens van droomt, toch?

In About time is dit, tot de verbijstering van de 21 jarige Tim Lake, nu precies wat de mannen in zijn familie kunnen. Na een weer gênant verlopen nieuwjaarsfeest brengt zijn vader hem op de hoogte van deze unieke gave. Tim kan niet de geschiedenis veranderen maar wel de gebeurtenissen in zijn eigen leven. Dit lijkt natuurlijk fantastisch maar in de praktijk maakt het zijn leven ook een stuk gecompliceerder...

Tim gebruikt zijn gave ook (het is tenslotte een romantisch komedie) om een vriendin te scoren. Als advocaat in Londen wordt hij verliefd op Rachel maar door een tijdreisakkefietje vindt hun eerste ontmoeting niet meer plaats. Dit moet natuurlijk weer door deskundig tijdreizen worden rechtgezet.

Zijn vader (mooie rol van Bill Nighy) geeft hem wat tips wat wel en niet doen rond tijdreizen. Hij tenslotte al veel ervaring. Een mooie tip vond ik dat hij Tim aanraad om eerst een dag te leven met de normale dagelijkse stress en ergernissen. En dan die zelfde dag over te doen en dan te letten op alle mooie dingen die er gebeuren. Tim besluit dat te proberen en dat is prachtig in beeld gebracht.

About time is geschreven en geregisseerd door Richard Curtiss. Hij de man achter o.a. Blackadder en succesfilms als Notting Hill en Love Actually. Dan heb je een beetje een idee van de sfeer en de Engelse humor. De film is deels is opgenomen in Cornwall wat voor mij een extra attractie was in deze film. Het is daar echt prachtig en na tien jaar daar voor laatst geweest te zijn gaan we er deze zomervakantie weer naar toe. En we zitten ook nog vlak bij de filmlocaties!


Reserveer About time in onze catalogus.

Geen opmerkingen: