maandag 2 maart 2015

Lang en gelukkig

Rondom de Boekenweek staat het Bieblog in het teken van Waanzin. Onze bloggers schrijven deze maand over hun favoriete ‘waanzinnige’ hoofdpersoon uit film, boek of muziek. Of juist de bedenker ervan, die zelf een steekje los heeft.

Nou, waanzin is er te kust en te keur. Want behalve dat er natuurlijk hoogstaande literatuur en beeldschone films en muziek worden gemaakt, laten kunstenaars zich ook graag helemaal gaan. Gelukkig maar. Ik kies voor een bijzonder waanzinnige film uit 2010, die ik onlangs zag. Lang en Gelukkig, van de makers van Ja zuster, nee zuster en Theo en Thea. Ik bedoel maar.

Bekijk de trailer en je weet genoeg: dit is bizar. Het verhaal? Tja, zeg het maar. Men neme twee bekende sprookjes. Knip ze in stukken. Hussel ze door elkaar. Voeg er wat elementen uit de actualiteit aan toe. Verdeel alle rollen over een handje vol acteurs en actrices. Let even niet op man speelt man of vrouw speelt vrouw. Huur een studio. Knutsel een decor in elkaar. Gooi er wat liedjes doorheen. En klaar is je waanzin.

Zo kan het gebeuren dat Assepoester een hele vreemde stiefmoeder krijgt, dat Roodkapje en de wolf een relatie beginnen en dat papzak prins Roderick door zijn moeder wordt uitgehuwelijkt, tot verdriet van z'n persoonlijke lakei. Snap je het nog? Nee? Nou, dat was dus precies de bedoeling. Gewoon kijken, verbazen en meelachen. Dan ben je verzekerd van een ontspannen avondje.
Reserveer in onze catalogus.

Geen opmerkingen: