vrijdag 3 juni 2016

Lilyhammer

De laatste tijd zit ik helemaal in de series. House of Cards, The Blacklist, en onlangs nog Marseille. Maar favoriet op dit moment is Lilyhammer. De VS en Noorwegen in één komisch maffia-verhaal. Briljant.
"Lilyhammer is een Noorse komedieserie met in de hoofdrol Steven Van Zandt. De serie debuteerde op 25 januari 2012 op de Noorse zender NRK1 en werd de daaropvolgende maand op de streamingsdienst Netflix geplaatst.
Lilyhammer gaat over een maffioso, die een getuigenis heeft afgelegd tegen een ander belangrijk persoon binnen de maffia. Hij wordt beschermd door de Amerikaanse FBI en besluit onder de naam "Giovanni Henriksen" een nieuw leven op te bouwen in het Noorse plaatsje Lillehammer. Hij integreert hier op zijn eigen manier en opent een populaire nachtclub, genaamd "Flamingo". 
Lilyhammer is de eerste televisieserie, die door Netflix werd gemaakt. Na de première van de serie volgden er meer "Netflix Original Series", waaronder House of Cards en Orange Is the New Black." (wikipedia)
Ik heb nog 1 seizoen te gaan... Jammer genoeg komt er geen vierde seizoen, dus moeten we het hiermee doen. De serie is echt erg grappig, vooral door de soms hilarisch neergezette tegenstellingen tussen Amerika en Noorwegen. Steven van Zandt, naast acteur in bv. The Sopranos uiteraard ook bekend als gitarist in de E-street Band van Bruce Springsteen, is in deze serie een maffia-karikatuur. Dat zou heel voorspelbaar kunnen zijn, maar het gaat hier gelukkig goed.
Typisch zo'n serie waarbij je na een aflevering standaard denkt "Nog eentje dan?"
Verslavend...Reserveer seizoen 1 via onze catalogus
Reserveer seizoen 2 via onze catalogus

Geen opmerkingen: