maandag 27 mei 2019

The Dressmaker

Prachtige verfilming van het romandebuut 'De naaister uit Parijs' van de Australische schrijfster Rosalie Ham met in hoofdrol Kate Winslet.
Myrtle Dunnage keert naar jaren terug, naar het dorp in de Australische outback waar ze is opgegroeid, om voor haar zieke moeder te zorgen. Wat Myrtle aantreft is de nog steeds door roddel en achterklap bijeen gehouden dorpsgemeenschap waarvoor ze in het verleden op de vlucht is geslagen. De aanleiding voor deze vlucht komen we gedurende de film te weten. Maar parallel aan het verleden loopt het heden met hernieuwde inzichten, die vooral Myrtle de ogen openen.


Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig van de twintigste eeuw.
Myrtle komt terug als een zeer succesvolle vrouw. Ze is naar Parijs vertrokken waar ze een beroemd coupeuse en naaister is geworden. Ze gebruikt haar capaciteiten om wraak te nemen op de bekrompen dorpelingen, maar niet alles verloopt op rolletjes.

De dorpsbewoners worden door hun uitvergrote karaktereigenschappen als karikaturen neergezet. Dit maakt de film komisch, maar de tragiek is nooit ver weg. Kate Winslet zet in deze film een ijzersterke Myrtle neer.Reserveer de film in onze catalogus
Reserveer het boek in onze catalogus

Geen opmerkingen: