donderdag 24 september 2020

Top 10 Fictie

Het is weer tijd voor een lijstje met de meest populaire boeken van dit moment. Dit is de Nederlandse Top 10 Fictie.

1. Mrs. Degas - Arthur Japin

Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden. Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Zij is echter niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes. Aan wie schrijft zij deze verslagen? En waarom blijft ze maar hameren op de meest pijnlijke herinnering van Degas? Reserveer in de Bibliotheek

2. Familieopstelling - Kluun

Stijn van Diepen, hoofdpersonage uit de bestsellers 'Komt een vrouw bij de dokter' en 'De weduwnaar' gaat op zoek naar zichzelf, zijn roots en de Ware. Nu echt. 
Reserveer in de Bibliotheek3. Het leugenachtige leven van volwassenen - Elena Ferrante

Giovanna woont in één van de beste wijken van Napels, haar ouders dragen haar op handen en hebben haar opgevoed tot een lief en gehoorzaam kind dat netjes praat en op school goede cijfers haalt. Dat verandert allemaal wanneer ze haar vader tegen haar moeder hoort zeggen dat Giovanna steeds meer begint te lijken op zijn zus. Er is in hun gezin geen groter kwaad denkbaar dan tante Vittoria. Giovanna is geschokt en nieuwsgierig tegelijk en gaat op onderzoek uit. 
Reserveer in de Bibliotheek 


4. De Kaasfabriek - Simone van der Vlugt

De Kaasfabriek is een jubileumboek, geschreven ter gelegenheid van het 25-jarige schrijverschap van Simone van der Vlugt. Verbroken familiebanden en het verlangen naar vrijheid in tijden van een wereldoorlog staan centraal. Van der Vlugt belicht op meeslepende wijze de fascinerendste en belangrijkste periodes uit de Nederlandse geschiedenis.  
Reserveer in de Bibliotheek5. Bonuskind - Saskia Noort

Jet, de moeder van de 15-jarige Lies verdwijnt plotseling. Haar vader schakelt de politie in. Hij gelooft dat het te maken heeft met dat Jet de scheiding nooit te boven is gekomen en daarom is verdwenen. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien. 
Reserveer in de Bibliotheek6. De Cock en de schaduw van de dood - Baantjer / Peter Römer

Niet zelden komen meldingen op de Warmoesstraat op een ongelegen tijdstip binnen. Zo ook wanneer De Cock, Vledder en hun collega's een koffiemomentje hebben voor het afscheid van Lotty, de stagiaire. Maar De Cock wordt weggeroepen voor een dode vrouw. Als ze de straat afzetten om het publiek op afstand te houden, krijgt De Cock er tot zijn ontzetting een tweede misdrijf bij, want Lotty wordt door een onbekende omstander neergestoken.
Reserveer in de Bibliotheek


7. Waterland - Suzanne Vermeer

Claudette heeft haar hectische leventje in Nederland achter zich gelaten en is met haar man een bed and breakfast begonnen in Umbrië. Vrijwel niemand weet dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Door de komst van een jonge Nederlandse vrouw en haar moeder, dreigt het verleden haar in te halen. 

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge rechercheur bij de Londense politie met de opdracht een seriemoordenaar te vinden. Maar wat een triomf had moeten worden, verandert in een nachtmerrie. Kates carrière eindigt in een schandaal en ze blijft getraumatiseerd en verraden achter. Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. 9. Strandslag - Linda van Rijn

Dankzij een riante erfenis hebben Daniëlle en Gijs een vakantiehuisje op Texel kunnen kopen, op hetzelfde park waar Daniëlle vroeger met haar grootouders op vakantie ging. Ze genieten volop, totdat een onbekende man hen een vreemde boodschap brengt. 

10. Op het geniale af - Benedict Wells

De intelligente Francis woont met zijn moeder in een vervallen trailerpark in New Jersey. De hoop op een toekomst heeft hij opgegeven tot hij ontdekt dat zijn vader geen loser is die zijn gezin in de steek liet, maar een genie, cum laude afgestudeerd aan Harvard. Hem ontmoeten zou zijn leven kunnen veranderen. 

Geen opmerkingen: