donderdag 10 september 2020

Uit het leven van een hond

Het is maar één zaterdag uit het leven van Henk die we meemaken in Uit het leven van een hond van Sander Kollaard. Zoals de omschrijving zegt: hij wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen en gaat naar een verjaardag. Maar wat een geweldig boek! Niet voor niets de winnaar van de Libris Literatuur Prijs van dit jaar. 

Henk van Doorn, 56, IC-verpleegkundige, gescheiden. Woont samen met hond Schurk. En leeft zijn leven met alle hoogtepunten en tegenslagen die daarbij horen. Voor één dag krijgen we een kijkje in dat leven en in het hoofd van Henk.

Schurk de hond is ziek, hartfalen. Hij gaat vandaag nog niet dood, maar wel binnenkort. Henk is uit het veld geslagen door dit nieuws. Het aanstaande verlies slaat hem om het hart op allerlei momenten van de dag en is de rode draad door het boek. Kleine en grote emoties en levensvragen. Kollaard beschrijft ze met een zachtheid, kwetsbaarheid en gevoel voor humor die je hoopvol achterlaten als je het boek dichtslaat. 

Ik heb dit boek geluisterd als luisterboek. En mag ik nog even zeggen dat voorlezer Jeroen van Kan één van de beste voorlezers is die ik tot nu toe ben tegengekomen? Dat is een fijne toevoeging aan het boek.

Reserveer 'Uit het leven van een hond' in de Bibliotheek

Ook te leen als luisterboek en e-book.

1 opmerking:

Nancy zei

Deze ga ik lezen! Bedankt voor de tip.