maandag 21 februari 2022

Mijn vaders hand, Bart Chabot

Mijn vader vaders hand is een waargebeurd verhaal over kindermishandeling. Bart Chabot schrijft wonder boven wonder met humor over dit heftige onderwerp. De schrijfstijl is zo fijn en pakkend dat ik het boek in één keer uitlas. Gelukkig is dit een voor mij onbekend onderwerp. Wat mag ik mij gelukkig prijzen met liefhebbende ouders en een fijne jeugd. Ik kende Bart Chabot alleen als drukke prater op de televisie en had geen idee wie de man verder was. Door dit boek ben ik fan van hem. De kracht die hij heeft en het vermogen om, ondanks alles fijn verder te leven. Dat verdient enorm veel respect. 

Bart Chabot beschrijft zijn vreselijke jeugd die mede door zijn vader een hel was. Wanneer je zo'n voorbeeld hebt, lijkt het mij enorm moeilijk om je eigen kinderen zelf goed op te voeden. Ook de kinderen Chabot (Splinter) zijn bekend en hierdoor weten we dat de familie Chabot een fijne familie is geworden. Gelukkig is Splinter liefdevol opgegroeid en mag hij zijn wie hij wil zijn. Over zijn opvoeding en hoe zijn ouders met hem omgaan schrijft zoon Chabot regelmatig.

Het boek begint met Bart Chabot die in het ziekenhuis ligt, doordat hij ziek is en daar niets anders kan doen als liggen, blikt hij terug op zijn leven. Het lijkt of hij op dit moment pas begint te verwerken wat er allemaal is gebeurd in zijn jeugd. 

Door dit boek van Chabot wil ik ook graag zijn boek Hartritme lezen, ik hou ontzettend van de makkelijk te lezen schrijfstijl van hem. 

Reserveer Mijn vaders hand in onze catalogus 


Geen opmerkingen: