maandag 28 februari 2022

Alle creatures great & small

Yes! Er is een nieuwe serie gemaakt van All creatures great & small! Het is een remake van de super populaire serie die eind jaren zeventig voor het eerst op tv was. De verhalen zijn gebaseerd op de boeken over dierenarts James Herriot en het speelt zich af in de jaren dertig in de prachtige Yorkhire Dales, een van de mooiste streken van Engeland. 

Een remake van zo'n iconische feel-good serie is niet gemakkelijk maar het is perfect gedaan. De reviews in Engeland waren zeer lovend en terecht.

Voor de mensen die Alle creatures great and small nog niet kennen: de jonge, onervaren Schot James Herriot krijgt eind jaren dertig na zijn afstuderen een baan als dierenarts in het fictieve plaatsje Darrowby in Yorkshire (Noord-Engeland). Al snel ontdekt hij dat hij nog veel moet leren wil hij met evenveel respect behandeld worden als de oprichter van de praktijk, Siegfried Farnon. 

Terwijl hij worstelt met het plaatselijke dialect, achterdochtige klanten en een diep geworteld bijgeloof krijgt hij ook nog te maken met de ruzies tussen Siegfried en zijn jongere broer Tristran. Al gauw wordt James verliefd op de boerendochter Helen maar deze romance verloopt niet echt soepeltjes. Alles is losjes gebaseerd op de echte ervaringen van dierenarts James Alfred Wright die onder pseudoniem van James Herriot een aantal boeken schreef. 

Dus als je All creatures great & small nog niet kent: dan kijken. En als je All creatures great & small wel kent: dan weer opnieuw kijken. Helpt gegarandeerd tegen een winterdepressie! 

Peter

 

Reserveer All creatures great & small in onze catalogus.

Geen opmerkingen: