donderdag 10 februari 2022

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Ik las onlangs het eerste deel van de boeken over tante Poldi geschreven door Mario Giordano. Dit boek heb ik puur op basis van de cover uit de boekenkast in de Bibliotheek geplukt. De kleuren van de cover sprongen me tegemoet plus het 'Siciliaanse' in de titel. Hebben jullie dat ook, dat je oog valt op dat soort dingen als je er op vakantie bent geweest? Ik bezocht het eiland Sicilië een paar jaar geleden en die vakantie zorgde er dus voor dat ik een nieuwe detectiveserie ontdekte. Soms werkt het ook andersom. Zo hebben de detectives van Donna Leon er voor gezorgd dat ik een citytrip naar het prachtige Venetië maakte. 

Maar goed, terug naar tante Poldi. Dat is een eigenzinnige Beierse dame van 60 jaar die vanuit München naar Sicilië verhuist. Daar verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Wat is er gebeurd? Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse... 

Tante Poldi is nergens bang voor en gaat haar eigen weg, zeer tegen de adviezen van haar Italiaanse familie. Maar tot groot genoegen van haar Duitse neef, een schrijver met een writersblock aan wie ze haar avonturen vertelt. Het boek is zeker geen standaard detective. Giordano maakt er een humorvol en licht absurd verhaal van. Ik heb erg moeten lachen om die aparte tante Poldi met haar pruik en Duitse aanpakkersmentaliteit. De uitgever noemt het 'cosy crime' en daar kan ik me wel in vinden. Er zijn inmiddels vijf boeken met tante Poldi in de hoofdrol verschenen, dus nog genoeg om naar uit te kijken. 

Reserveer dit boek in jouw bibliotheek of leen het als luisterboek

Geen opmerkingen: