vrijdag 21 maart 2014

Crossroads: Eric Clapton Guitar Festival

De gitaarliefhebbers onder ons weten het wel: Eric Clapton zorgt een keer in de drie jaar voor een feestje. Samen met bevriende snaarvirtuozen staat hij op het podium om het publiek te trakteren op een flink aantal uren geweldige muziek. Het 'Crossroads Guitar Festival' is dan ook een must voor gitaristen en fans van fingerpicking, slide-werk en lange solo's.
Ook voor andere interessant? Ik vraag het me soms af, omdat wel duidelijk is welk instrument centraal staat. Maar goed, je krijgt wel een keur aan fijne artiesten voorgeschoteld, die zichtbaar lol hebben in wat ze aan het doen zijn.

"Met de DVD-uitgave van dit evenement heeft de gitaarliefhebber een fantastisch item in handen. Alle muzikanten hebben het Eric Clapton keurmerk en dat maakt dat de DVD van hoogtepunt naar hoogtepunt rolt. Eric Clapton opent met een fantastische vertolking van ‘Tears In Heaven’. Meteen weet hij het kippenvel over je rug te laten kruipen. Enkele minuten later laat Booker T. horen nog steeds een fantastische muzikant te zijn. Drie nummers lang swingt zijn orgel erop los. Dankzij de ondersteuning van gitaristen als Steve Cropper, Albert Lee en Keb’ Mo’ is er ook voor de gitaarliefhebber genoeg te genieten. Crossroads zorgt echter ook voor de zeldzame samenwerkingen die je niet snel op een podium zult zien. Tijdens het spelen van ‘Everyday I Have The Blues’ heeft Robert Cray de beschikking over BB King, Jimmie Vaughan en Eric Clapton als tweede stem. Dat maakt het nummer nog bijzonderder dan de fantastische vertolking die Cray er zelf al van maakt. Datzelfde geldt voor het setje waarbij Gregg Allman samen met Warren Haynes en Derek Trucks enkele nummers speelt. Met, onder andere, een cover van Neil Youngs ‘The Needle & The Damage Done’ maakt het akoestische gezelschap indruk. Het is daarbij vooral mooi om te zien hoe levend de blues tegenwoordig is. Het zijn de jonge gastjes die de show meer dan geregeld stelen. Derek Trucks duikt bijna vaker op dan Clapton en bewijst, onder andere, tijdens ‘Whipping Post’ van de Allman Brothers Band, een van de beste gitaristen van dit moment te zijn. Ook mannen als Gary Clark Jr., Blake Mills en Doyle Bramhall II maken indruk. Met Peter Jackson, regisseur van Lord Of The Rings, in het productieteam is het geheel ook een genot om naar te kijken. Sfeerbeelden vullen moeiteloos ingezoomde muziekbeelden aan. Crossroads 2013 is daarmee een waardige aanvulling in de serie en een fantastische samenvatting van het fantastische evenement." (festivalinfo)
Ga er dus gerust even voor zitten. Het is echt de moeite waard! Maar ik ben dan ook een snaren-adept... ;-)


Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: