vrijdag 3 oktober 2014

Moe is moe, maar voldaan - Irene Wing Easton


Wat is er heerlijker dan te lezen dat je niet de enige bent. "Supermoeders bestaan niet, dus streef er ook niet naar. Wees er gewoon eerlijk over, naar mede-moeders, waarom zouden we elkaar daarin niet wat meer steunen in plaats van de concurrentie aan te gaan,"aldus Irene Wing Easton. Maar de mooiste reactie die ze kreeg kwam van een moeder, die schreef: “Nu voel ik me minder eenzaam in mijn moederschap.”
Moe is Moe telt vijfenzestig korte hoofdstukken, met voor zichzelf sprekende titels, zoals: Moe probeert haar lijstjes achter zich te laten en te ontspannen tijdens haar vakantie, Ongestelde Hormonen, K3, en Moe is Moe maar Man ook.


Als moeder hebben we nogal de neiging om alleen het ideaalplaatje te laten zien en mopperen we liever niet. Maar Irene moppert gewoon lekker weg over haar kinderen en laat zien dat ze ook maar een mens met gebreken is.
 ‘Mijn uitgangspunt is dat er nog steeds taboes zijn rond het Moederschap,’ aldus Irene. ‘We durven niet toe te geven dat het hebben van kinderen soms best zwaar is. En waarom hebben moeders de constante neiging om zich met andere moeders te vergelijken? Welke vooroordelen bestaan er nog tussen werkende en thuisblijvende moeders? Voor het omgaan met deze taboes bestaat een oplossing: probeer het als Moeder gewoon niet te goed te doen. Hou gewoon de moed erin. Zindelijk worden ze toch wel!’ Irene Wing Easton is fulltime-moeder van vier kinderen, een ware ervaringsdeskundige dus!
Omdat het allemaal korte verhaaltjes zijn heb je als drukke moeder altijd wel tijd om even tussendoor een stukje te lezen. De humoristische verhaaltjes over hele herkenbare situaties lezen heerlijk weg.

Moe is Moe is een must read voor alle Moeders!


Donderdag 9 oktober komt Irene Wing Easton in Bibliotheek Hengelo spreken over het moederschap en de stress die er bij komt kijken. De lezing wordt gegeven in het kader van de Week van de Opvoeding.

Geen opmerkingen: