woensdag 22 oktober 2014

Engelbewaarders

Even kijken of we al eens een blogpost over Kristina Ohlsson hebben geplaatst. Nee!!
Ga er maar even voor zitten, want dat ga ik dan nu doen. Over een heerlijke, echte, Scandinavische thriller in de goede traditie van het woord en dan de weten de thriller-liefhebbers ongetwijfeld waar ik het over heb. Kristina Ohlsson dus, geboren in Kristianstad in Zweden in 1979.

Ik las 'Engelbewaarders' over de vondst van het verminkte lichaam van een al twee jaar vermiste jonge vrouw en de zoektocht naar de dader. Een zoektocht die vele jaren teruggaat in de tijd en nog meer nieuwe lijken oplevert.

Engelbewaarders verwijst naar een obscuur filmclubje van jaren terug. Maar voor dat we hier achter zijn leidt een aantal verhaallijnen ons door het verhaal. Die verhaallijnen zijn uitzonderlijk goed met elkaar verweven en geven, zoals het een goede thriller betaamt, steeds een stukje van de waarheid prijs en leiden naar een overtuigende ontknoping.
Het aan stukken gesneden lijk van een jonge vrouw wordt in een voorstad van Stockholm in een bos gevonden. Ze wordt een geïdentificeerd als Rebecca Trolle, een studente die twee jaar gelden is verdwenen. Wanneer Frederika Bergman en haar team de dood van Rebecca onderzoeken, doen ze nog meer macabere vondsten. Het spoor leidt naar een oudere schrijfster en een obscure club van filmliefhebbers, die zich Engelbewaarders noemt. De zaak wordt nog ingewikkelder als de naam van Frederika's geliefde tijdens het onderzoek opduikt. Als  de duistere waarheid langzamerhand tot de politie doordringt, is Frederika gedwongen snel te handelen, maar tot welke prijs?
Vanuit de verschillende gezichtspunten beschrijft Kristina Ohlsson wat er in het verleden is gebeurd en hoe dit tot op de dag van vandaag doorspeelt in het leven van een aantal mensen.

De schrijfstijl van Kristina Ohlsson is mooi, verzorgd en rijk aan beelden. De opzet en uitwerking van het verhaal, de met diepgang beschreven personages, de opbouw van de spanning, beeldende sfeertekeningen, de melancholieke Scandinavische overpeinzingen, het ziet er in deze thriller heel erg goed en verzorgd uit en dat maakt het een heerlijk boek om in één ruk uit te lezen.

Voor nog meer titels van Kristina Ohlsson!

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: