vrijdag 29 januari 2016

Mats Olsson - Op Straffe Des Doods

Een Scandinavische thriller met zo'n cover: dat móet wel een boek voor mij zijn. Reden om op dit blog iets te doen wat niet gebruikelijk is... Namelijk een boek bespreken dat ik nog niet gelezen heb. Ik neem jullie dus graag mee in mijn nieuwsgierigheid naar 'Op Straffe Des Doods' van Mats Olsson (en vertel in een later stadium natuurlijk graag of het verhaal zelf mijn hooggespannen verwachtingen heeft waargemaakt).
Maar laat ik er duidelijk over zijn: knappe uitgever die dit qua visuele aantrekkelijkheid kan overtreffen!
Maar daarover zijn de meningen nogal verdeeld geloof ik...Eerst maar even in het kort waar het boek over gaat:
"Als Harry Svensson na een mislukte date teruggaat naar zijn hotelkamer, ziet hij de deur van een tegenoverliggende kamer op een kier staan. In het bed ligt een luid snurkende man, een bekende artiest. Naast hem ligt een dode vrouw. Harry heeft net zijn baan bij de krant opgezegd als hij op dit verhaal stuit. Hij verdiept zich in de zaak. Maar hij loopt het risico zelf in het verhaal terecht te komen: een paar maanden later wordt er namelijk een soortgelijke moord gepleegd. Het slachtoffer is de vrouw met wie Harry de bewuste nacht van de mislukte date heeft doorgebracht. Het was een volkomen normale afspraak, althans, als je buiten beschouwing laat dat het een SM-afspraak was. Harry raakt betrokken bij de zoektocht naar een seriemoordenaar, een zoektocht waarbij liever niet de hele waarheid boven tafel mag komen."
Ook dat wekt mijn nieuwsgierigheid wel: voldoende ingrediënten voor een spannend verhaal uit het Noorden...
Maar als ik verder zoek, kom ik ook wel andere signalen tegen. Zo zijn de commentaren van de Hebban Leesclub nou niet echt een aanmoediging.  De schrijver moet het nogal ontgelden.. Maar ook de uitgever om de kleurkeuze van de cover. Ach ja, smaak...
Ik heb maar niet alle recensies gelezen (want het zijn er nogal wat). Nee, ik kom wel met mijn oordeel als ik het boek uit heb. Nog even een ander boek uitlezen: tot die tijd leg ik deze wel neer op een plek waar ik er regelmatig even een blik op kan werpen.
Ook dat is al genieten van een boek... ;-)

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: