maandag 1 februari 2016

Wende in Carré

Oké, nog eentje dan. Omdat ik even in een Wende-periode zit en m'n laatste boek nog niet uit heb! Voordat die mooie dame dus in een bijzondere film speelde, had ze één grote droom: spelen in carré. En dat is gelukt, in 2010, met een fantastische circusachtige show. Zoals we haar kennen, met oog voor alle details.

Kleding - van de hele band natuurlijk -, make-up - ook de band moet eraan geloven -, beweging, show, alles is met elkaar verbonden en in balans. Ze bespeelt in haar eentje het hele podium en de hele zaal. Met ondersteuning van een sterke groep muzikanten en aan het eind zelfs een feestelijk koor. Ik geniet van haar kracht en kwetsbaarheid in één. Waarmee ze snoeiharde nummers de zaal in slingert om daarna weer heel intiem alleen achter een piano of gitaar te kruipen.

Ze heeft hier keihard naartoe gewerkt en is sindsdien ook al weer enorm gegroeid. Ik moet in het vervolg beter opletten, want haar laatste showtournee met Amsterdam Sinfonietta heb ik dus vreselijk gemist. Heel jammer. Gelukkig bevat deze dvd een prachtige registratie, met een mooie making-off. En een cd met een paar sterke studio opnames. Ik vermaak me wel even tot haar volgende tournee!Reserveer in onze catalogus.

Geen opmerkingen: