vrijdag 12 februari 2016

No Blues - Oh Yeah Habibi

Het 10 jarig jubileum van de band 'NO Blues' werd gevierd met het uitbrengen van net zesde album: 'Oh Yeah Habibi'. En nog steeds is de muziek verrassend en verfrissend en voelt het als iets nieuws.

De groep maakt 'Arabicana', een fraaie samenvoeging van Americana en Arabische muziek. Het ligt voor de hand om het over wereldmuziek te hebben, maar deze formatie herdefinieert dat begrip wel!

"Op dit zesde album worden vele bruggen geslagen en vloeien allerlei rivieren - Maas, Jordaan, Nijl, Rijn en Mississippi - samen in een bruisende muziekdelta. Hoewel dit album niet wezenlijk afwijkt van de voorgaande, maakt NO Blues opnieuw indruk met zijn unieke muziekstijl. Heerlijk om te horen hoe de bluesgitaar van Ad van Meurs samensmelt met de ûd (Arabische luit) van snaarvirtuoos Haytham Sofia, ondersteund door bassist Anne-Maarten van Heuvelen. Met speels gemak mengen deze creatieve wereldburgers Arabische toonladders met bluesschema's. Dit gebeurt zo vanzelfsprekend dat het lijkt alsof het genre Arabicana al honderd jaar bestaat. Is het muzikale concept van NO Blues al een statement op zich, dit wordt nog onderstreept met teksten over vluchtelingen en religie. Wereldplaat." (Bas Springer, Lust For Life)

En dus is het opnieuw genieten! Zoals uit de beelden hieronder wel blijkt is dit een fijne formatie voor kleine festivals... Iets voor BAM Hengelo?
Enfin, gaat dat zien..Follow me on Spotify
Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: