vrijdag 26 februari 2016

David Ramirez - Fables

Eén van de suggesties die werd aangeleverd voor mijn jaarlijstje van 2015 was de fantastische plaat 'Fables' van David Ramirez. Het enige dat een hoge notering in de weg stond was de Nederlandse releasedatum die in 2016 viel. Ik zal niet gelijk roepen dat ik al met mijn nieuwe lijstje bezig ben, maar toch..

De muziek schalt nu door de luidsprekers en het is puur genieten. Erg mooie stem, ingetogen productie en liedjes vol melancholie en doorleefdheid."Fables is een intieme singer-songwriter plaat die vertelt over het eenzame leven van een singer-songwriter ‘on the road’. David Ramirez trok de afgelopen jaren zonder veel succes door de Verenigde Staten en dat was niet altijd een genoegen. De eenzame en frustrerende momenten blijken nu echter wel een voedingsbodem geweest voor een geweldige plaat. Fables is zo’n plaat die je vast weet te grijpen. De plaat doet dit direct bij eerste beluistering, maar doet dit ook nog wanneer je Fables voor de zoveelste keer hoort. Noah Gundersen heeft Fables voorzien van een mooi ingetogen geluid dat de intimiteit van de songs accentueert, al is de muziek van David Ramirez wel wat uitbundiger dan zijn eigen muziek. 
Dat David Ramirez zich in eerste instantie heeft laten beïnvloeden door Ryan Adams is goed te horen, al is het lang geleden dat Ryan Adams zo’n mooi verstilde plaat heeft gemaakt. David Ramirez beperkt zich echter zeker niet tot de alt-country van het moment, maar raakt ook aan de singer-songwriter muziek uit de jaren 70 (denk aan James Taylor, Jackson Browne). 
David Ramirez heeft op Fables vaak genoeg aan zijn akoestische gitaar en zijn emotievolle stem, maar Fables valt ook op door fraaie accenten van vrouwenstemmen en bevat ook nog eens een wonderschone bijdrage van pedal steel virtuoos Greg Leisz. Het is de slagroom op een voor liefhebbers van rootsy singer-songwriters vrijwel onweerstaanbare taart."(krentenindepop)
Het is zo'n plaat die je steeds weer gaat draaien. Voorlopig krijg ik er nog even geen genoeg van. Ook fijn ter kennismaking met zijn muziek: op de website van Ramirez is 'free music' beschikbaar.
Veel luisterplezier!Deze wil ik jullie niet onthouden: mooie opname van Ramirez samen met producer Noah Gundersen (die overigens net buiten mijn lijstje viel afgelopen jaar...).Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: