woensdag 6 april 2016

Britta Bolt: Heldhaftig

Ondertitel: de Posthumus trilogie deel 1.
Pieter Posthunus heeft een bijzondere baan. Hij regelt in Amsterdam de begrafenissen voor anonieme lijken. Posthumus heeft de eigenschap dat een dode hem niet snel loslaat en hij soms net iets verder speurt dan zijn meerderen goed vinden. Soms levert dit ontdekkingen op, die niet altijd op prijs worden gesteld. Zo ook in Heldhaftig.

Pieter Posthumus wordt geconfronteerd met een dode man. Op een klein zolderkamertje heeft een eenzame man een eind aan zijn leven gemaakt. De deur is niet geforceerd, geen sporen van geweld of een gevecht. Toch vallen een paar kleine dingen Posthumus op. Eén daarvan is een wel heel bijzondere tattoo.

In één van de Amsterdamse grachten wordt een verminkt lijk ontdekt. Niemand weet wie het slachtoffer is en wat er precies is gebeurd.
Beide mannen laten Pieter Posthumus niet los en met wat hulp van deze en gene komt hij achter een duister complot én een treurige geschiedenis. En dat alles wordt ons voorgeschoteld in een heerlijk Amsterdam sfeertje.

Britta Bolt is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Britta Böhler en Rodney Bolt.
Britta Böhler (Duitsland, 1960) studeerde rechten en filosofie in haar geboorteland. Sinds 1995 woont Böhler in Amsterdam waar zij als advocaat werkzaam is. Zij verdedigde o.a. de moordenaar van Pim Fortuyn, de hofstadgroep en Ayaan Hirsi AlI.
Rodney Bolt (Zuid Afrika, 1957) woont en werkt sinds ruim vijftien jaar in Amsterdam. Hij schrijft regelmatig over de stad voor de internationale pers.

'Heldhaftig' is een goed geschreven thriller met een sympathieke hoofdpersoon waar nog wel wat ontwikkeling in zit. Gelukkig is 'Heldhaftig' het eerste deel van de Posthumus trilogie dus ik kan Pieter blijven volgen. De volgende delen, 'Vastberaden' en 'Barmhartig' zijn eveneens in onze bieb te leen.

Geen opmerkingen: