woensdag 18 mei 2016

De Val

De dood van haar zus kan ze niet vergeten. Het gezicht van de moordenaar ook niet.

Melanie Raabe onderzoekt in haar debuut De Val de betrouwbaarheid van herinneringen.

Linda Conrads is schrijfster. Haar boeken hebben veel succes, maar voor haar vele fans is Linda een groot raadsel. Ze sluit zich al ruim tien jaar op in haar luxe villa en leeft daar als een kluizenaar. Bijna niemand weet dat Linda elf jaar geleden haar vermoorde zus vond en nog net een glimp van de moordenaar opving.


Deze traumatische gebeurtenis heeft zijn tol geƫist. Totdat Linda op TV het gezicht van de moordenaar ziet. Ze besluit een val voor hem op te zetten om hem zo tot een bekentenis te dwingen. Maar hoe betrouwbaar zijn haar herinneringen na zoveel jaren?

Linda besluit een thriller te schrijver met de ingrediƫnten die overeenkomen met de moord op haar zus. Haar opzet lijkt te gaan lukken, maar door haar herinneringen komen er ook zaken naar boven die een minder mooie kant van haar verhaal laten zien. Vanuit haar toch wel labiele positie komt Linda in een stroomversnelling van gebeurtenissen die haar psychische gemoedstoestand tot het uiterste drijven.

Knap geschreven debuut van Melanie Raabe. De twee verhaallijnen, de roman de Linda schrijft en haar eigen verhaal met de opzet van de val, vullen elkaar op zodanige manier aan dat we steeds beter inzicht krijgen in wat er elf jaar terug heeft plaatsgevonden en hoe herinneringen een eigen leven gaan leiden. Deze vorm zet door in de twee verschillende vertelperspectieven, vanuit het eerste perspectief waarin de val z'n vorm krijgt en vanuit het derde perspectief de thriller die Linda schrijft, en de verschillende lettertype's voor beide verhalen.

Melanie Raabe (1981) werd geboren in een klein dorp in Noordrijn-Westfalen en woont inmiddels in Keulen. Ze werkt als journalist, scenarioschrijver, blogger en actrice en heeft voor haar korte verhalen al meerdere prijzen gewonnen.

De filmrechten voor de Val zijn verkocht aan een grote filmstudio. Daar kan ik mij vanalles bij voorstellen. Hier valt een prachtige film van te maken.
De vertalingen van dit boek verschijnen in meer dan vijftien landen.

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: