maandag 29 juli 2019

Liefdesbrieven


De zomer is het jaargetijde voor de vlinders, kriebels en zomerliefdes. Lekker op het strand, voor de tent of waar dan ook tijdens je vakantie een romannetje lezen is dan ook heerlijk! Een van mijn favoriete chicklit schrijfsters is Katie Fforde. Engelse liefdesverhalen met een lach en een traan.

Vandaag bespreek ik haar boek Liefdesbrieven. Wanneer de boekwinkel waar Laura werkt gaat sluiten moet ze op zoek naar nieuw werk. In een impulse bui werpt Laura zich op als organisator voor een plaatselijk literair festival. Om dat festival compleet te maken moet Laura de exentrieke Dermot overhalen om te komen. Een literair festival is echter het laatste waar Dermot aan wil denken. De exentrieke en heetgebakerde schrijver kampt met een schrijversblock en moet er niet aan denken voor een publiek te moeten staan. 


Katie Fforde plaatst de introverte Laura voor de opdracht van haar leven. Het organiseren van een literair festival iets wat haar nooit zou zijn overkomen de boekwinkel niet had moeten sluiten. En Hoewel 'out of her comfortzone' geniet Laura van elk element van het organiseren van het festival. Tot de vraag volgt: 'maar wie is de grote naam voor dit festival?' Dermot Flynn Laura's favoriete schrijver wordt gekozen en Laura wordt erop uit gestuurd om Dermot over te halen naar hun festival te komen. Dit alles leek echter makkelijker dan het is. Dermont, de exentrieke, teruggetrokken en duivelsknappe Ier, denkt er niet over om naar het festival te gaan. Dermont heeft heel andere plannen, namelijk het veroveren van Laura.

Liefdesbrieven van Katie Fforde is een boek dat gemakkelijk weg leest. De karakters zijn herkenbaar en vermakelijk. Vooral op de momenten waarop de verlegen Laura zichzelf in een hoekje weet te praten. Maar dat houdt haar gelukkig niet tegen om door te zetten op de momenten dat het moeilijk wordt. Fforde weet haar karakters pit te geven, waardoor je voor je het weet hardop zit te lachen om hoe de personages uit de hoek komen. 

Verwacht van dit boek geen grootste plottwisten. Het is een verhaal met een goed tempo, humor en een enigszins voorspelbaar einde, maar dat mag de pret niet drukken.


Geen opmerkingen: