donderdag 11 februari 2021

Veel liefs

Het is bijna Valentijnsdag, dus tijd voor een romantisch boek. In Veel liefs van Beth O'Leary delen Tiffy en Leon een flat zonder dat ze elkaar ooit hebben gezien. Zij werkt overdag, hij ’s nachts en ze communiceren via geeltjes. Hoe goed kun je iemand leren kennen die je nooit hebt ontmoet?

Ik had zin in een feelgoodboek en vond het een interessant uitgangspunt dat twee personen zulke andere leefritmes hebben dat ze in één flat kunnen wonen zonder elkaar tegen te komen. En ik heb me uitstekend vermaakt met dit boek! Het is vlot geschreven en grappig. 

In de hoofdstukken wordt gewisseld tussen het perspectief van Tiffy en Leon. De auteur gebruikt bovendien twee verschillende schrijfstijlen, waarmee ze de verschillen in karakter mooi neergezet heeft. 

Natuurlijk ontmoeten de twee hoofdpersonen elkaar op een gegeven moment. Er vliegen direct wat vonkjes over, maar beide hebben een verleden waarmee ze moeten afrekenen. Tiffy moet zich ontworstelen aan een manipulatieve ex en Leon gaat gebukt onder zorgen over zijn broer die onschuldig in de gevangenis zit. 

Ik heb het boek geluisterd, via de online Bibliotheek. Zeker een aanrader, het wordt uitstekend voorgelezen door Lottie Hellingman en Job Römer. Ik hou sowieso van luisterboeken. Ook als volwassene is het nog steeds heerlijk om voorgelezen te worden! Bovendien kun je ondertussen van alles doen, zoals autorijden, wandelen of sneeuw ruimen... 

Geen opmerkingen: