donderdag 18 maart 2021

Breng me terug - B.A. Paris

De titel: Breng me terug sprak mij aan, omdat er direct vragen bij mij opkwamen. Dit moet wel een boek zijn die ik in een middag uit wil lezen. Wie moest er teruggebracht worden, waarvan? waarom? Aangezien ik dol ben op pageturner hoopte ik er eentje te hebben gevonden. Ik zal het gelijk maar vertellen: Het is er eentje! Twaalf jaar geleden, gingen twee mensen op reis en eentje keerde terug....

In de thriller van B.A. Paris verdwijnt iemand en natuurlijk is er een verdachte. Je wil al snel te weten komen of hij meer weet. Dat is lastig, want het boek speelt zich twaalf jaar na de verdwijning af en de verdachte leeft inmiddels een gelukkig leven. Zijn verloofde blijkt meer te weten en dat maakt het spannend, want ze was twaalf jaar geleden nog niet in zijn leven. Wat heeft ze ontdekt? 

Publishers Weekly schrijft dat het een boek is van hitchcockiaans niveau. Zelf vind ik het meer een boek als de boeken van Esther Verhoef. Als je fan van haar bent, waardeer je dit boek ook zeker. Het boek krijgt een bijzondere draai die ik niet aan zag komen. Een boek dat makkelijk verfilmd kan worden. 

Het boek deed mij ook een beetje denken aan het "Gouden ei", dat ik als kind las. Mijn hele leven ben ik door dat boek al een beetje bang bij een benzine station, bang dat ik kwijtraak. Dat gevoel had ik bij dit boek ook een beetje. Ik was bang dat de hoofdrolspeelster niet teruggebracht werd. Een echte goede thriller dus, waar je een beetje angstig van kan worden. Het boek heeft een gesloten einde, maar het verhaal zal je zeker nog even bezig houden.  

Dit is zo'n boek dat je twee keer wil lezen, om te kijken waar je signalen gemist hebt. Bij het herlezen  denk je vast: "ahaaaaa hier had ik voorbereid kunnen zijn op de ontknoping." 

Reserveer Breng me terug bij de bibliotheek 

Reserveer Breng me terug bij bibliotheek Oldenzaal 


Dit boek zorgde ervoor dat ik meer boeken van B.A. Paris wilde lezen. Gelukkig zijn die er:

Reserveer ze nu in Bibliotheek Hengelo: 

The breakdown 

Achter gesloten deuren

De understudy

Gebroken 
Geen opmerkingen: