donderdag 4 maart 2021

Ontwaken - Nora Roberts (deel 1 van de Drakenhart-serie)

 


Breen Kelly, een jonge docente Engels uit Philadelphia is nergens zeker over. Niet over haar baan, niet over haar leven en al helemaal niet over zichzelf. Op advies van haar dominante moeder kleurt ze haar prachtige rode haar in een saaie bruine tint. Ze valt niet op, ze  is nergens echt goed in en ze is vooral niet gelukkig. 

Maar wie ze wel heeft is haar goede vriend Marco, die onvoorwaardelijk achter haar staat en die haar aanspoort om zelfstandiger te worden. Maar zelfs Marco lukt het niet om Breen aan te zetten tot verandering. Totdat...


Breen op een dag, door toeval, ontdekt dat haar moeder veel zaken voor haar geheim heeft gehouden. En dat er zelfs een bankrekening op haar naam staat, waar een klein fortuin op staat. 

Breen besluit de stap te wagen. Ze zegt haar saaie baan op, en vertrekt naar Ierland om op zoek te gaan naar haar historie en verleden. En misschien kan ze daar dan ook haar vader opsporen die al jong uit haar leven verdween. 

Vanaf dat moment stap je met Breen een parallelle wereld binnen, waarin niets meer is zoals het lijkt. En waarin blijkt dat ze juist heel bijzondere talenten heeft, die ze ook nog eens ten volle moet aanwenden. Talenten waar ze zich totaal niet bewust van was. Harry Potter eat your heart out! 

Prachtig geschreven, het verhaal neemt je in een razend tempo mee, en ik heb dit in één ruk uitgelezen. En dat terwijl ik niet eens persé een liefhebber ben van dit genre. Normaalgesproken mijd ik boeken met ondertitels als 'deel 1 in de serie Drakenhart'. Maar ik daag je uit dat bij deze nu eens niet te doen. 

Het is een prachtige ontwikkelingsroman, waarin Breen zich ontplooit tot een fascinerende en volwassen vrouw, die belangrijke levenskeuzes moet maken. Ik kan niet wachten op deel 2 en 3 in deze serie, die nog moeten verschijnen. Kom maar op!
(En ik duik ook maar eens in het omvangrijke oeuvre van Nora Roberts, want ik heb het vermoeden dat ik daar tot nu toe veel te achteloos aan voorbij ben gegaan). 

Reserveer Ontwaken van Nora Roberts bij de bibliotheek. 

Geen opmerkingen: