donderdag 11 maart 2021

Onder druk

Deze thriller van Robert Pobi begint met een grote aanslag in het Guggenheim Museum in New York. Meer dan 700 doden, terwijl het gebouw zelf nauwelijks schade heeft geleden. Pobi is niet van de kleine gebaren. Als het mis gaat, dan gaat het ook goed mis...

De FBI roept de hulp in van dr. Lucas Page. Page is astrofysicus, professor, voormalig FBI-agent en een rekenwonder. Hij kan grote hoeveelheden data binnen de kortste keren verwerken. En een plaats delict visualiseren alsof hij er zelf bij was. Al snel volgen er meer aanslagen en gaat Page op zoek naar de daders. 

Dit boek is het tweede deel Pobi's serie over Lucas Page. Prima op zichzelf te lezen, maar ik kan je ook het eerste deel Stad van glas van harte aanbevelen. 

Page is namelijk een heel fijne hoofdpersoon om te volgen. Hij is getrouwd en heeft een groot gezin met pleegkinderen. Hij is bot, egoïstisch en tegelijkertijd toch sympathiek. Maar ook getraumatiseerd door een voorval waarbij hij een oog, een arm en een been verloor. 

Hij wil niets meer met de FBI te maken hebben, maar houdt tegelijkertijd van het werk en vooral van het oplossen van de puzzels die voorbij komen. Dus wordt hij tegen wil en dank weer het werk ingezogen. Maar hij gaat zijn eigen weg, banjert als een olifant in een porseleinkast door het onderzoek en schopt daarbij menig collega voor de schenen. Heerlijk, ik heb me echt vermaakt met deze thriller en kijk uit naar deel 3 over dr. Lucas Page. 

Reserveer 'Onder druk' in de Bibliotheek

Geen opmerkingen: