donderdag 29 april 2021

Shortlist voor de Hebban Thrillerprijs 2021

Een honderdkoppige jury heeft de afgelopen maanden de shortlist van de Hebban Thrillerprijs gekozen. Deze vijf boeken maken kans op deze nieuwe prijs voor de beste Nederlandstalige thriller van het jaar. De winnaar wordt in juni bekend gemaakt.

Val - Toni Coppers

Ex-rechercheur Alex Berger knoopt de eindjes aan elkaar als privédetective. Een vriendin roept zijn hulp in bij een aantal moorden waarbij de moordenaar steeds hetzelfde signatuur achterliet. Reserveer in de Bibliotheek

Stilleven - Marieke Damen

Kunstenares Monica wordt door haar zus Manuele benaderd om een portret van haar te schilderen. De zussen hebben echter twintig jaar geen contact met elkaar gehad. Wat is er gebeurd dat hen uit elkaar heeft gedreven? De demonen uit haar verleden achtervolgen de volwassen Monica nog dagelijks. Of wordt zij werkelijk achtervolgd? 

Reserveer in de Bibliotheek


Onmacht - Yvonne Doorduyn

Sarah Bovens werkt als succesvol speechschrijver voor een minister. Sinds ze drie jaar geleden haar zoontje bij een ongeluk verloor, zoekt ze naar manieren om haar leven opnieuw zin te geven. Als ze de kans krijgt een cursus te volgen grijpt ze die onmiddellijk aan. Daar wordt ze deelgenoot gemaakt van een geheim. Als ze daarover niet bereid is te zwijgen, haar beste vriendin wordt vermoord en zij als verdachte in de cel belandt, lijkt haar lot bezegeld. 

Reserveer in de Bibliotheek


Nooit meer alleen - Angelique Haak

Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven. 

Reserveer in de Bibliotheek


Helsinki - Nathalie Pagie

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden - vermoord en gruwelijk verminkt. Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren naar haar geboortestad en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd. Haar timing had niet slechter kunnen zijn. Want als de nachten langer worden, betekent dat maar één ding. Het is bijna oktober.

Reserveer in de Bibliotheek


Geen opmerkingen: