maandag 7 maart 2022

Wacht maar af - Loes den Hollander - Wie kan je nog vertrouwen?

 

Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat? Oei, van dit soort zinnen op covers word ik nieuwsgierig. Deze zin maakt het voor mij al een literaire thriller. Hoe zou je je voelen als je geheugen je in de steek laat en hoe weet je dan wat waar is en wat niet. Wat weet je nog wel? Wacht maar af, op het pintje van je stoel. 

Zonder het boek open te slaan, slaat mijn fantasie al op hol. Wat er gebeurt in het verhaal zou ik uiteindelijk in mijn ergste fantasieën nog niet kunnen bedenken. Daar is Loes den Hollander dan ook zo'n enorm goede thrillerschrijfster voor. Je verwachtingen worden waar...en meer!

Wacht maar af, want denk je dat je alles snapt, dan komt er in de laatste bladzijden nog meer!

Dit was weer eens zo'n heerlijk boek waar ik eigenlijk steeds naar op zoek ben. Jaren geleden las ik "de kraamhulp" van Esther Verhoef en sinds die tijd ben ik weg van dit genre. De literaire thriller gaat mij bijna nooit langzaam genoeg. Juist als ik de hoofdpersoon heel goed lijk te kennen en dat dat juist niet zo blijkt te zijn, levert die heerlijke kippenvel op. Die momenten waarop je leest en denk van: "Ohhhh zo zit dat..eigenlijk" Alleen mensen die ook graag literaire thrillers lezen weten wat ik bedoel. Als je dit niet weet, lees dan alsjeblieft dit boek en kom er ook achter. 

Loes den Hollander heeft veel thrillers geschreven en ik heb er ook velen gelezen. Wacht maar af is echt wel één van mijn favorieten. Daar waar soms nog wat voorspellingen die je in het begin van een boek kunt doen, blijken te kloppen, was ik hier totaal verrast. 

Zoals gezegd op de cover; de hoofdpersoon is haar geheugen kwijt. Je hoopt dat wanneer je dat ooit overkomt, familie en vrienden je helpen en bijstaan. Je gaat er zelfs vanuit. Familie hoort je de missende delen in je geheugen te vullen. In Franka's geval werkt het niet zo. Vrienden en familie nemen haar in de maling. Ze blijken het helemaal niet handig te vinden als Franka haar geheugen weer terug krijgt. Natuurlijk vertel ik niet waarom, dat zou jammer zijn: Wacht maar af. 

reserveer Wacht maar af in onze catalogus 

Geen opmerkingen: