maandag 1 augustus 2016

Philip Glass, maar dan anders

Ik schreef al twee maal eerder op dit blog over mijn liefde voor de muziek van Philip Glass. Vandaag komt er weer een bericht bij. De cd was al een tijdje uit, maar ik heb hem pas sinds kort in huis en draai sindsdien bijna niks anders meer. De herkenbare cadans van Philip Glass draagt me de hele dag en de dromerige klanken van harpiste Lavinia Meijer maken dat ik er op dit moment even geen genoeg van krijg. Volgens mij een perfecte mix, die twee.

Lavinia Meijer is een harpiste die altijd op zoek is naar haar eigen muziek en eigen klank. Ze kiest dus vaak voor bijzondere bewerkingen en samenwerking met muzikanten uit andere genres. Dat levert eigenlijk altijd een fris resultaat op, van hoogstaande kwaliteit. Want dit is gewoon een hele goede harpiste.

Voor deze cd koos ze verschillende nummers van Philip Glass, waaronder vier Metamorphoses en de titelsong uit de film The Hours. Omdat harp echt een heel ingewikkeld instrument is, moest ze hier en daar kunst en vliegwerk uithalen in de arrangementen, maar daar hoor je bij het eindresultaat echt niks meer van. Het is gewoon helemaal van haar geworden en ik sluit me aan bij de laatste zin uit de titelinformatie: "Het resultaat is sprookjesachtig. Het wachten is op muziek die Glass speciaal voor Lavinia Meijer gaat componeren."

Ter illustratie hieronder de prachtige visualisatie van één van m'n favoriete nummers.Reserveer de cd in onze catalogus.

Geen opmerkingen: